Jeugdwerk heeft missie nodig

Heeft jouw jeugdwerk een missie? Een scherp geformuleerde, actuele en goed gecommuniceerde missie van cruciaal belang is voor elk jeugdwerk. Hier zijn vijf redenen.

  1. Een missie stelt doelen; Zonder doelen loop je het risico dat je een gezelligheids-club gaat worden zonder enig concreet plan waar je naartoe wil. Vaak wordt in een missie verwoord wat je ontdekt hebt van Gods plan voor je jeugdwerk, waar je denkt dat Hij je naartoe wil leiden.
  2. Een missie geeft focus; De doelen die je formuleert in je missie zijn de basis voor elk ander plan wat je gaat maken. Het is datgene wat richting geeft aan alles wat je doet. Het helpt je bepalen waar je je energie, tijd en geld in gaat steken.
  3. Een missie maakt evalueren mogelijk; Alleen als je doelen hebt, kun je je activiteiten en programma’s evalueren, want waar moet je het op beoordelen? Missies helpen je om de doelen te stellen die de basis gaan vormen van al je evaluaties.
  4. Een missie geeft helderheid; Een missie geeft helderheid aan iedereen die bij je jeugdwerk betrokken is, vooropgesteld dat je de missie goed communiceert. Als je doel bijvoorbeeld sterk evangeliserend is, weet de jeugd dat en zullen ze niet verbaasd zijn over zendingsgerichte activiteiten. Ouders weten ook waar ze aan toe zijn en als er vragen of klachten komen, kun je terug verwijzen naar de missie. Kortom: een goede missie geeft helderheid zodat iedereen weet waaraan hij of zij zich verbindt.
  5. Een missie helpt beslissen wat (niet) te doen; Niet alles wat kan draagt bij aan de missie, ook al is het geen slecht idee. Verspil geen  kostbare tijd en energie n in iets dat weliswaar voordeel zou bieden aan de jeugd, maar op geen enkele manier bijdraagt aan het bereiken van je doelen.

Voor meer informatie kijk op het blog van Youth Leaders Academy. Dit blog heeft als doel heeft om jeugdleiders te trainen en hen te helpen om beter te dienen in hun jeugdwerk

http://www.youthleadersacademy.nl/jeugdwerk-missie/

Auteur: ankooussoren

Ik ben Anko Oussoren. Ik mag jongerenwerker zijn in de bron in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast adviseer en begeleidt ik gemeenten op het gebied van jeugdwerk en missionair gemeente-zijn voor Kerkpunt. Ik zet mij graag in voor jongeren binnen en buiten de kerk. Ook werkt ik mee aan de website lerenindekerk.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: