Maakt geloven zuur? Is geloven krom? Geeft geloven pit?

Een nieuw artikel in de webwinkel van de PKN: missionaire fruitstickers. Drie verschillende stickertjes die je bijvoorbeeld op een sinaasappel, banaan of appel kunt plakken. Het leuke ervan vind ik dat de stickers een vraag stellen en ruimte geven voor gesprek. Geen zware statements, maar laagdrempelige ingangen voor een gesprek over geloven en/of de kerk. Met daarbij de uitnodiging om het te komen ontdekken in de kerk!

Een leuk handvat voor een ludieke actie, die ongetwijfeld bij veel mensen voor een glimlach op het gezicht zal zorgen. Daarbij moet ik wel zeggen dat de niet oplettende fruitliefhebber vrij eenvoudig over het kleine stickertje heen zal kijken. Jammer is dat twee van de drie stickers negatief is geformuleerd. Dat appelleert aan het niet zo goede imago dat de kerk helaas bij velen heeft en dat deze actie (volgens mij) juist wil doorbreken.

Ga je met de fruitstickers aan de slag? Vergeet dan niet om te blijven werken aan de basis: waarom vinden we het als kerk belangrijk om aan evangelisatie te doen? En waarom doen we dan juist deze actie en niet een andere? Voorkom dat evangelisatie bij acties blijft. Werk voortdurend aan het missionaire bewustzijn en de gastvrijheid van de gemeente als geheel!

Auteur: ankooussoren

Ik ben Anko Oussoren. Ik mag jongerenwerker zijn in de bron in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast adviseer en begeleidt ik gemeenten op het gebied van jeugdwerk en missionair gemeente-zijn voor Kerkpunt. Ik zet mij graag in voor jongeren binnen en buiten de kerk. Ook werkt ik mee aan de website lerenindekerk.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: