Jeugdwerk

Voor veel kerken is het jeugdwerk belangrijk. Er wordt veel tijd en energie in gestoken om een aantrekkelijke kerk voor jongeren te zijn. Men vestigt de hoop op activiteiten en programma’s om de jeugd vast te houden. Onder het motto: ‘Jongeren zijn niet de kerk van de toekomst maar de kerk van nu’. Maar jongeren zijn niet de kerk van nu noch van de toekomst. De toekomst van de kerk is Jezus Christus! En jongeren zijn een waardevol onderdeel van de geloofsgemeenschap die bestaat uit verschillende generaties.

Wij willen bijdragen aan hoopvol jeugdwerk. Hoopvol in de eerste plaatst omdat geloof een geschenk van God is. Wij zijn vol verwachting van wat God geeft. Elke generatie heeft zijn eigen creatieve inbreng in de geloofsgemeenschap en we mogen van elkaar leren. Het jeugdwerk mag dan ook geen toevluchtsoord zijn voor jongeren, maar jeugdwerk moet geïntegreerd zijn binnen alle aspecten van gemeente zijn. Wij zijn hoopvol nabij in gemeenten en bij jeugdwerkers die jongere generaties zien worstelen met geloof en kerk. We helpen kerken om aan te sluiten bij de ontwikkelingsfases waar de jeugd in zit.

Toerusting

Trainingsevent jonggeleerd

lerenindekerktile

jeugdpastoraat
GYtile

jongeren activeren

Verbeter jezelf als catecheet

Materialen

Contact

Hebt u interesse in ons aanbod of heeft u een vraag? Wilt u graag toerusting ontvangen, maar biedt ons aanbod niet wat u zoekt? Voor meer informatie, neemt contact met ons op. Stuur een mail naar info@praktijkcentrum.org of vul onderstaand formulier in. Kijk hier voor onze tarieven.

[contact-form-7 id=”12129″ title=”Contactformulier”]

 

 

 

 

Auteur: ankooussoren

Ik ben Anko Oussoren. Ik mag jongerenwerker zijn in de bron in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast adviseer en begeleidt ik gemeenten op het gebied van jeugdwerk en missionair gemeente-zijn voor Kerkpunt. Ik zet mij graag in voor jongeren binnen en buiten de kerk. Ook werkt ik mee aan de website lerenindekerk.nl.

%d bloggers liken dit: