Informatie

Ik ben Anko Oussoren. Ik mag jongerenwerker zijn in de bron in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast adviseer en begeleidt ik gemeenten op het gebied van jeugdwerk en missionair gemeente-zijn voor Kerkpunt.

Ik zet mij graag in voor jongeren binnen en buiten de kerk. Ook werkt ik mee aan de website lerenindekerk.nl.

Ik heb theologie gestudeerd (CHE en TU Kampen), heeft gewerkt als bouwkundig tekenaar op een architectenbureau en is jongerenwerker geweest bij Youth for Christ Gorinchem.

Als ik kijk naar het jeugdwerk in de kerk, dan hoop ik dat: “Jeugdwerk een ontmoetingsplek is waar geleerd wordt om onderdeel te zijn van de geloofsgemeenschap van verschillende generaties.”

Wat ik vooral wil doen is samen met jongeren/jeugdwerkers de tijd nemen om na te denken over relevante thema’s en eerlijk naar jezelf, naar anderen en naar de maatschappij te kijken. Dit met als doel om een realistisch beeld te krijgen van het leven in deze tijd, zodat je de juiste keuzes kunt maken over de invulling van je leven.

Ik wil de mensen met wie ik contact heb, het geheim van Jezus liefde laten zien en de weg laten ervaren die Jezus wijst. Wat zegt hij, verlangt hij en hoe helpt hij ons om open te leven.